»

Balneologie

Balneologia este o ramura a medicinii care studiaza actiunea profilactica si curativa a apelor termale sau minerale si a namolurilor .

Într-o definitie mai cuprinzatoare, balneologia este stiinta care se ocupa cu descoperirea, studiul complex si aplicarea în practica medicala a factorilor naturali terapeutici. Factorii naturali terapeutici reprezinta ansamblul elementelor fizice/chimice terapeutice, sanogene naturale. Sunt considerati factori naturali terapeutici: apele minerale terapeutice, lacurile si namolurile terapeutice, gazele terapeutice, ansamblul elementelor fizico/chimice ale climatului , inclusiv microclimatul de saline si pesteri .

Datorita faptului ca in tara noastra acesti factori naturali sunt foarte raspanditi, Romania este una dintre cele mai cautate locatii pentru tratarea a numeroase tipuri de boli, care se pot inlatura prin apelarea la aceste remedii naturale. Multi straini aleg tara noastra pentru a-si trata diferite probleme medicale de care sufera.Hotel O3Zone 4* - Baile Tusnad
Hotel O3Zone 4* - Baile Tusnad
Complexul Hotelier O3zone este situat în stațiunea Băile Tușnad, stațiune de renume internațional atât prin efectele terapeutice ale bolilor cardiovasculare cât și prin cadrul natural extraordinar și aerul ozonat.
Hotel Alunis 3* - Sovata
Hotel Alunis 3* - Sovata
Hotel ALUNIS ofera doritorilor servicii de cazare si masa, tratament sau agrement la cele mai inalte standarde. Apelati cu incredere la serviciile noastre pentru a va bucura din plin de un sejur special la SOVATA.
Hotel Golden Spirit 3* - Baile Herculane
Hotel Golden Spirit 3* - Baile Herculane
Clasificat la 3 stele Hotel Golden Spirit este destinatia perfecta pentru turismul de afaceri si turismul balnear/vacanta,oferind cele mai bune preturi.
Hotel Ferdinand 3* - Baile Herculane
Hotel Ferdinand 3* - Baile Herculane

Hotel Ferdinand va invita sa descoperiti locul perfect pentru  a regasirea echilibrului dintre trup si suflet. Turistii nostri beneficiaza de sauna uscata, solar, masaj de relaxare &  roci vulcanice, bai de plante & aromoterapie, dus subacval, tratamente corporale sau jacuzzi cu cromoterapie sunt variantele oferite de noi, menite sa alunge stresul cotidian si sa reinvigoreze organismul.

 

Hotel Dana 4* - Amara
Hotel Dana 4* - Amara
Hotel Dana****, recent renovat va ofera cele mai bune conditii de comfort, intr-o atmosfera rafinata si eleganta si va pune la dispozitie o varietate de moduri de relaxare dar si conditii excelente pentru intalniri de afaceri.
Hotel Praid
Hotel Praid
Hotelul PRAID**+ asigură 62 locuri de cazare în 26 de camere şi apartamente cu baie proprie, structurate dupa cum urmează: 2 camere cu 1 pat, 12 camere DBL twin (cu 2 paturi), 3 camere DBL matrimoniale, 2 camere TRPL (cu 3 paturi), 4 apartamente cu 2+1 locuri și 3 apartamente cu 2+2 locuri (din care 1 duplex cu 2 băi).
Hotel Hebe - Sangeorz Bai
Hotel Hebe - Sangeorz Bai
Intr-o lume tot mai grabita si tot mai putin interesata de sanatatea fizica si mentala a individului, te invitam sa vizitezi Hotelul Hebe, unde iti propunem o serie de solutii pentru problemele pe care le ridica afectiunile datorate stresului cotidian si bolilor tot mai frecvente, cauzate de acesta, in special cele ale stomacului, ficatului, nevroze sau alergii.In alta ordine de idei, te invitam sa gasesti in acest site si posibilitati de a-ti petrece in mod placut, timpul liber de care dispui sau alte activitati pe care doresti sa le desfasori, cu atat mai mult cu cat in hotel se afla o sala de fitness, o sala de gimnastica medicala si o sauna.

1 

Balneologie