»
LIFEstyle » Domeniul medical » Top 10 sfaturi dupa facelifting inainte/dupa


Top 10 sfaturi dupa facelifting inainte/dupa

INAINTE DE OPERATIE: 

1. Eliminati utilizarea urmatoarelor medicamente: aspirina si alte medicamente care contin aspirina, medicamentele pe baza de plante, vitaminele la fel au tendinta de a subtia sangele, astfel incat  eliminati dvs riscul. Medicul va va furniza o lista cu toate medicamentele care nu aveti voie sa le folositi si sa nu le utilizati pana cand va comunica acesta.

2. Pregatiti-va patul inaintea operatiei, astfel atunci cand ajungeti acasa ar trebui sa aveti deja un pat aranjat conform nevoilor dvs, pentru a putea dormi elevat.

3. In primele 48 de ore post-operator veti avea nevoie de ajutorul cuiva pentru a va sprijini si sa se asigure ca va obtine medicamentele la timp.

4. Purtati haine confortabile la centrul chirurgical. De exemplu o camasa care se deschide in fata, decat un tricou.

5. Daca aveti obiceiul de a fumat renuntati cel putin cu sase saptamani inainte de operatie dar incercati sa eliminati totalmente acest obicei, chiar si dupa operatie, deoarece, monoxidul de carbon si nicotina din tigari poate avea rezultate dezastruoase in recuperarea dvs.

6. Ridicati orice prescriptie din timp, inclusiv produsele alimentare si bauturi racoritoare.

7. Achizitionati ace de par pentru a tine parul sus, sa puteti aplica unguente si solutii de curatare.

8. Mergeti la coafor inainte de interventia chirurgicala, pentru vopsit, taiat. Deoarece vor fi cel putin sase saptamani inainte de a putea sa mergeti la salon pentru astfel de proceduri dupa operatie.

9. Investirea intr-un anticearcan profesionist pentru a doua parte a recuperarii. Veți avea nevoie pana sa dispara vanataile.

DUPA OPERATIE:

1. Odihnitiva din plin. Nu faceti eforturi care nu sunt necesare, prea devreme dupa operatie. Si desigur nu faceti sport in timpul recuperarii. Dar sunt recomandate plimbari pentru a preveni formarea cheagurilor. Daca tot ati ales sa faceti acest pas, respectati si recuperarea.

2. Hidrateaza-te, bea multa apa!

3. Folositi comprese reci, timp de 20 de minute pe zi pentru a reduce zonele mai umflate.

4. Cand dormiti tineti capul ridicat ( folositi pernele mentionate mai sus), pentru a grabi vindecarea.

5. Asteptati cel putin 48 de ore inainte de a va spala pe cap, intrebati-va chirurgul cand puteti folosi produse pentru par precum spuma sau balsam, de altfel evitati si apa fierbinte.

6. Mananca alimente sarace in sodium.

7. Pastrati legatura cu chiurgul si folositi instructiunile sale.

8. Foloseste bandajul cu compresie pentru a asigura o vindecare corecta.

9. Asteapta 2 - 3 saptamani inainte de a purta cercei dupa facelift, Greutatea acestora poate modifica pozitia acestora.

10. Evita soarele chiar mai mult de o luna dupa interventie, si dupa aceasta perioada poarta crema solara,si cand ai posibilitatea poarta chiar si palarie.

Top 10 facelift TIPS before after