»
LIFEstyle » Domeniul medical » 10 sugestii pentru rinoplastii inainte/dupa


10 sugestii pentru rinoplastii inainte/dupa

INAINTE DE OPERATIE...

... trebuie sa cercetati si sa verificati daca chirurgii plastici alesi de catre dvs sunt certificati si au acreditari de elita si, desigur, medicul trebuie sa aiba un portofoliu cu operatii ce au decurs cu succes. Dupa ce ati indeplinit aceasta cercetare  puteti sa va pregatiti atat psihologic cat si fizic pentru operatie. Primul sfat important, de asemenea, confirmat de medicul William Portuese este:
 
1. Sa intrerupeti utilizarea medicamentelor precum aspirina, ibuprofen, vitamina E, si suplimentele pe baza de plante cu  doua saptamani inainte, si dupa interventia chirurgica la fel doua saptamani dupa operatie sa nu folositi aceste medicamente.
 
2. Renuntati la fumat timp de patru saptamani inainte de interventia chirurgicala. Nicotina poate crea obstacole in vindecarea operatiei.
 
3. Incearca in schimb sa cumperi din timp medicamentele prescrise de catre medic pentru a fi la indemana dupa operatie.

4. Asigurati-va ca aveti balsam de buze la indemana cat si bauturi reci. Veti putea respira doar pe gura, si din cauza acestui lucru veti avea buzele foarte uscate cat si gatul.
 
5. Solicitati ajutorul unei rude sau a unui prieten pentru a va ajuta cu primele zile si seri de post-chirurgie. Veti avea nevoie de cineva sa va aduca bauturile si alimentele moi. 
 
6. Asigurati-va ca ii adresati toaate intrebarile ce le aveti, medicului dumneavoastra, in special intrebari despre rezultatul care il doriti, pentru ca dupa operatie va fi prea tarziu pentru reprosuri, si de altfel si dureros.
 
7. Daca va simtiti extrem de anxiosi, programati o alta programare cu chirurgul dumneavoastra pentru a diminua temerile si astfel veti putea pune si mai multe intrebari
 
8. Asigurati-va transport dupa operatie. Deoarece nu veti fi capabil sa  conduceti dupa rinoplastie. 
 
9. Activitatile intense ce trebuie efectuate, asigurativa, ca vor fi efectuate inainte de interventia chirurgicala. Va trebui sa evitati sa ridicati obiecte grele cel putin 3 saptamani dupa operatie.
 
10. Aduceti haine confortabile la spital pentru ca drumul catre, casa sa fie cat mai confortabil, de exemplu camesi cu nasturi, decat tricouri care se trag peste cap.

Dupa operatie ...
 
...1. Ridicati capul in timp ce dormiti pentru a reduce tumefierea.
 
2. Evitati sa ciocniti nasul, aveti grija cu (animalele de companie, persoana cu care dormiti in pat, copii mici ), evitati si fitnessul. ~ David C. Pearson, M.D. 
 
3. Este recomandata o dieta saraca in sare  pentru a ajuta la minimizarea retentiei de lichide in varful nazal. Acest tip de dieta ar trebui sa inceapa din ziua inainte de interventia chirurgicala. ~ William Portuese, M.D. 
 
4. Mananca alimente moi pentru primele doua saptamani.

5. Nu purtati ochelari timp de patru saptamani dupa rinoplastie. Cazul in care purtați ochelari, atunci ar trebui sa ii fixati pe frunte. Acest lucru va va permite sa purtati ochelari, si sa nu perturbati vindecarea. Dupa patru saptamani veti putea purta din nou ochelari cum ati facut si inainte de operatie. ~ Carlo Honrado, M.D. 
 
6. Folositi protectie solara cat si palarii dupa cateva luni dupa operatie pentru a grabi vindecarea si a preveni tumefierea.

7. Urmati sfaturi pentru a  va sufla nasul de Anil Shah, MD:
 
  • Rinoplastia fara septoplastie: Puteti sa va suflati nasul cu grija la doua saptamani dupa interventia chirurgicala.
  • Rinoplastia cu septoplastie: Puteti sa va suflati nasul cu grija de la patru pana la sase saptamani dupa interventii chirurgicale
  • Rinoplastia cu repararea perforatiei de sept:  Puteti sa va suflati nasul cu grija la douasprezece saptamani dupa o interventie chirurgicala 
 
8. Daca va confruntati cu dureri, luati conform prescriptiilor medicalele pastilele sugerate de catre chirurg. Daca lasati durerea sa escaladeze prea mult, va fi dificil sa aduceti situatia sub controlul dvs. 
 
9. Daca va simtiti somnoros, atunci nu ezitati sa dormiti. Somnul favorizeaza vindecarea, astfel profitati de acest lucru.

10. Retineti ca tumefierea poate dura saptamani, luni, sau chiar un an sau doi pana va disparea complet. Rezultatul vizualizat la inceput, imediat dupa operatie nu este si modul cum va arata dupa ce va fi complet vindecat.

 


10 sugestii pentru rinoplastii inainte/dupa